28-05-2018
Vakantie naar Istrië

Ja, dit jaar weer op vakantie naar Kroatië! En dan deze keer naar Istrië. Istrië ligt in het noorden van Kroatië en heeft een kustlijn van 445 kilometer met prachtige stranden en vele plezierige steden zoals Porec, Rovinj en Pula. Ook populair zijn de vele parken zoals Punta Corrente en nationaal park Brijuni. Verder zijn er diverse strandjes en de zee is blauw en helder en nodigt uit om te zwemmen, snorkelen of te zeilen.

Maar het grote pluspunt van Istrië is toch wel de vriendelijkheid van de lokale mensen. U ervaart dat vooral in de kleine winkeltjes en natuurlijk in het contact met een eigenaar of beheerder van het geboekte appartement of vakantiehuis. Als we zelf accommodaties gaan bekijken ervaren we ook deze vriendelijkheid en moeten we steevast de zelfgemaakte rakija proberen van een trotse huiseigenaar.

Istrië is een uitstekende bestemming om met de auto naar af te reizen. Utrecht – Porec is een afstand van ruim 1.350 kilometer en je rijdt voornamelijk over uitstekende snelwegen. En dan kom je dus redelijk snel op een bestemming met een verrukkelijk Mediterraan klimaat.

De foto hieronder is van Novigrad in het noord / westen van Istrië. Leuk stadje met oud centrum en een jachthaven. Ideaal om even doorheen te slenteren, een ijsje te eten en wellicht ’s avonds een hapje te eten. Voor een wat exclusiever restaurant gaat u naar restaurant Marina, voor een goedkopere konobo is San Benedetta een prima keuze.

Over ons
Als eigenaren van Villa Travel zijn wij sinds 1999 succesvol actief als aanbieder/bemiddelaar bij verhuur van luxe vakantievilla’s met privé-zwembad op zonnige bestemmingen binnen en buiten Europa. De uitstekende ervaringen die wij in de loop der jaren hebben opgedaan met Kroatië hebben ons geïnspireerd om naast ons bedrijf Villa Travel de website Kroatië Villa te starten. Een website uitsluitend gericht op Kroatië, meer in het bijzonder Istrië.