01-12-2021
Supermarkt Porec

Supermarkt Porec
We hebben eerder geschreven over supermarkten in Porec en daar voegen we nu onze laatste eigen ervaringen aan toe. In september 2021 verbleven we 2 weken in villa Blanca, op 8 kilometers afstand van wegnr. 75, de doorgaande weg ten oosten van Porec. Bij een grote rotonde richting het centrum van Porec kom je bij een volgende rotonde met 2 supermarkten aan de rechterkant en 2 supermarkten aan de linkerkant.
– Kaufland
– Lidl
– Plodine
– Eurospin

Tsja, je bent je eigen supermarkt gewend en je pakt alles op het uiterlijk en je weet waar het staat. En dan kom je voor de eerste keer in deze Kaufland en dat is wel even wennen. De fruit / groente afdeling is gemakkelijk net als vleeswaren en alle dranken. Maar je begrijpt niets van de woorden en je weet niet in welk pad je moet zijn. En deze Kaufland is vol. Een groot aanbod. De tekst op de producten kun je ook niet lezen. Het wordt dus even zoeken naar de producten op je boodschappenlijstje. Maar na de eerst keer weet je al beter waar je moet zijn en je raakt gewend aan sommige woorden.

Dan is het in de Lidl wat gemakkelijker. Goed vergelijkbaar met een Nederlandse Lidl. Het is een ruim opgezette winkel, veel parkeerplaatsen maar met een beperkt assortiment en weinig tot geen bekende Europese merkartikelen.

Plodine is een Kroatische Kaufland en Eurospin een Italiaanse Lidl. Deze winkels voegen weinig toe. Maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

Wij bezochten vooral Kaufland. Het ruime assortiment gaf de doorslag. Buiten stond nog een kraam met gebraden kippetjes en dat was ook wel handig. Onze Supermarkt Porec!

Over ons
Als eigenaren van Villa Travel zijn wij sinds 1999 succesvol actief als aanbieder/bemiddelaar bij verhuur van luxe vakantievilla’s met privé-zwembad op zonnige bestemmingen binnen en buiten Europa. Nu komen we graag in Kroatië en de uitstekende ervaringen die wij in de loop der jaren hebben opgedaan met lokale eigenaren en beheerders van accommodaties hebben ons geïnspireerd om naast ons bedrijf Villa Travel de website Kroatië Villa te starten. Een website uitsluitend gericht op Kroatië, meer in het bijzonder Istrië.

De eigenaren/beheerders van de accommodaties in Istrië zijn zeer gastvrij en behulpzaam en ook de lokale bevolking is vaak heel vriendelijk. Dat hebben wij niet alleen zelf zo ervaren in Istrië maar is ook de feedback die wij al vaak van klanten hebben ontvangen. Daarbij komt natuurlijk het verrukkelijke Mediterrane klimaat dat Istrië tot een ideale vakantiebestemming voor jong en oud maakt.

De villa’s en appartementen in ons programma zijn uitstekend van kwaliteit en aantrekkelijk geprijsd ten opzichte van een gelijkwaardig alternatief in bijvoorbeeld Italië of Frankrijk. Wij hopen dat u een geschikte keuze kunt maken uit ons uitgebreide aanbod en wensen u alvast een heerlijke zonnige vakantie!

Hans van Bruggen en Selma Hoogeboom