07-03-2019
Porec

Porec is de meeste populairste en toeristische stad van Istrië in het noorden van Kroatië. Het heeft vele restaurantjes, pleintjes, smalle winkelstraatjes, oude gebouwen en een boulevard. Er komen veel gezinnen en Porec is vooral populair onder jongeren die ’s nachts naar het uitgaanscentrum gaan.

In het centrum loop je nog over oude Romeinse straten en er zijn diverse oude ruïnes. De belangrijkste historische bezienswaardigheid van de stad is de Euphrasiusbasiliek. Dit gebouw is een voorbeeld van Byzantijnse kunst en staat op de lijst van het UNESCO Werelderfgoed. Het complex bestaat uit de basiliek, een doopkapel, een atrium en er zijn prachtige mozaïeken.

Het centrum van Porec heeft ook een strand met veel faciliteiten en voorzieningen. Bijvoorbeeld ligbedden huur, douches en kleedruimtes en er zijn een aantal restaurants en cafés aanwezig. Dit strand is wel een kiezelstenen strand en bestaat uit verschillende plateau’s. Meer mooie stranden met schoon, helder water wat verder uit het centrum.

We hebben meerdere appartementen in de verhuur in Porec. En in de nabij omgeving van de stad ook een groot aantal vakantiewoningen en villa’s met een privé-zwembad. Villa Baderna is zo’n villa met een eigen zwembad iets buiten de stand meer landinwaarts gelegen.  Het is een traditionele villa voor 8 personen in het dorp Baderna. Comfort en authenticiteit komen hier perfect samen. De gerenoveerde vakantievilla heeft een tuin van 1000 vierkante meter met een privé-zwembad, een gazon, en een terras met buitenhaard.

Over ons
Als eigenaren van Villa Travel zijn wij sinds 1999 succesvol actief als aanbieder/bemiddelaar bij verhuur van luxe vakantievilla’s met privé-zwembad op zonnige bestemmingen binnen en buiten Europa. De uitstekende ervaringen die wij in de loop der jaren hebben opgedaan met Kroatië hebben ons geïnspireerd om naast ons bedrijf Villa Travel de website Kroatië Villa te starten. Een website uitsluitend gericht op Kroatië, meer in het bijzonder Istrië.