24-07-2019
Onze top 5 bezienswaardigheden Istrië

Onze top 5 bezienswaardigheden Istrië voor een gezin met kinderen. Istrië is een geweldige bestemming en bij uitstek zeer geschikt voor een familie vakantie.

1. Amfitheater Pula
In Pula, de grootste stad van Istrië, ligt het Amfitheater. Het indrukwekkende gebouw is in de eerste eeuw voor Christus gebouwd door de Romeinen. De buitenste ring is gebouwd uit kalksteen en bestaat uit drie verdiepingen. Omdat het amfitheater tegen een helling is gebouwd heeft de zijde hoger op de heuvel echter maar twee verdiepingen. In de arena werden gladiatorengevechten gehouden en er waren evenementen met wilde dieren. Er was plaats voor ruim 20.000 toeschouwers om het spektakel te aanschouwen.

2. Aquapark Istralandia
Istrië beschikt  over een groot waterpark: Aquapark Istralandia.  Het biedt o.a. een gigantisch golfzwembad en diverse attracties die een adrenalinekick garanderen! Voor elke bezoeker brengt dit afkoeling en spektakel. De totale wateroppervlakte is 4500m² en er is opgeteld 1.2 km aan waterglijbanen.

Er zijn glijbanen in alle vormen en maten en voor alle leeftijden en durfniveaus. Voor de echte helden is er de ‘free fall’; een 27 meter hoge en nogal steile glijbaan. Er is ook een Family Raft voor maximaal 4 personen waarbij je in een rubberen boot naar beneden vaart en schommelt. De allerkleinsten kunnen terecht in het zwembad van maar 40 cm diep, compleet met eigen glijbaan, sprinklers en een waterkasteel. Het 2500 m² grote golfzwembad is de grootste van het Middellandse Zeegebied. Istralandia Aquapark heeft de bezoeker dan ook genoeg te bieden om een volle dag door te brengen.

3. Fietsen / Mountainbiken
Fietsen in Istrië is zeer populair. Dus als je op vakantie gaat naar Istrië neem vooral je racefiets of mountainbike mee. Alhoewel er ook veel mogelijkheden zijn om een fiets te huren. Maar het land is wellicht wat meer geschikt om met een mountainbike op pad te gaan dan met een hybride fiets. Er zijn veel onverharde weggetjes zowel landinwaarts als langs de kust.

Er is een uitgebreide website, Istria Bike, met informatie en routes die je kunt fietsen. Er zijn ruim 100 fietsroutes en je vind veel informatie over elke route. Je kunt selecteren op een regio in Istrië, de zwaarte van de route en de ondergrond van de wegen. Van elke route wordt aangegeven hoelang de route is, hoe zwaar de tocht wordt, de duur en het totale hoogteverschil wat je te wachten staat.

4. Stranden / zwemmen
Istrië heeft veel stranden en strandjes aan zowel de westkust als aan de oostkust. Aan de westkust is het veel drukker dan aan de oostkust, hier zijn de grote toeristensteden als Porec, Rovinj en Pula. Aan de oostkust kan het nog gebeuren dat je een strandje deelt met maar een paar andere gezinnen. Dat zijn dan strandjes die niet zo eenvoudig te benaderen zijn. Bijna alle strandjes zijn voorzien van stenen, er zijn maar weinig zandstranden. Dat betekent dan wel dat het water helder en blauw is. Vaak is er ook wel schaduw van een bos of park.

Bekende stranden bij Porec zijn:
Brulo strand
Ongeveer 2km ten zuiden van Porec. Fraai gelegen in een baai. Veel schaduw, ondiep bad, speeltuintje en wandelpad naar Porec. Ideaal voor kinderen.
Borik strand
Vergelijkbaar met het Brulo strand. Op korte afstand van Porec en daarom in de zomer nogal druk.
Spadici strand
Dit strand ligt ten noorden van Porec. Geen schaduw, gemakkelijk toegang tot de zee. Restaurantjes en terrasjes nabij.

5. Baredine grot
Als laatste van onze top 5 bezienswaardigheden Istrië de Baredine grot. Deze fraaie grot ligt niet al te ver van Porec. Je kunt de grot alleen bezoeken onder begeleiding van een gids en rondleidingen zijn er in verschillende talen. Je moet ook wel goed te been zijn want je loopt 250 treden naar beneden zodat je ruim 60 meter onder de grond bent. Je ziet prachtige druipsteenformaties en de grot heeft de Olm als bewoner. Een langwerpig, blind, wit diertje.

Dit was onze top 5 bezienswaardigheden Istrië. Veel plezier in dit geweldige land!

Over ons
Als eigenaren van Villa Travel zijn wij sinds 1999 succesvol actief als aanbieder/bemiddelaar bij verhuur van luxe vakantievilla’s met privé-zwembad op zonnige bestemmingen binnen en buiten Europa. De uitstekende ervaringen die wij in de loop der jaren hebben opgedaan met Kroatië hebben ons geïnspireerd om naast ons bedrijf Villa Travel de website Kroatië Villa te starten. Een website uitsluitend gericht op Kroatië, meer in het bijzonder Istrië.