23-07-2018
Novigrad

Het oude en gastvrije Novigrad ligt in het noordwesten van Istrië ongeveer 20 kilometer ten noorden van Porec. De stad ligt aan de monding van de Mirna rivier in een fraai gedeelte van de Adriatische Zee. Het middeleeuwse centrum heeft smalle straatjes met winkeltjes en diverse restaurants. De stad heeft ruim 4.000 inwoners maar in de zomermaanden wordt dit aantal meerdere keren verdubbeld door de vele toeristen die in de nabije omgeving verblijven.

Eén van de bezienswaardigheden is de kerk St. Pelagius, oorspronkelijk gebouwd in de achtse eeuw maar herbouwd in de zestiende eeuw. St. Pelagius van Constanse is de beschermheilige van Novigrad. Verder zijn er nog een aantal gebouwen te bewonderen uit Venetiaanse periode en enkele vestingwerken uit de Middeleeuwen. De meest populaire attractie in de nabij omgeving is het Aquapark Istralandia.

Een populair strand in Novigrad is het Karpinjan strand. Het ligt nabij de jachthaven en bestaat vooral uit kiezelsteentjes. Een rustiger gelegen strand is het Pinesta strand. Het is een langgerekt zandstrand met bomen en ligt ten noorden van de stad. Novigrad heeft ook een gezellige boulevard en helemaal aan het eind van het centrum is nog park met schaduwrijke plekken.

Tijdens de zomermaanden zijner diverse festivals en evenementen. De Music Nights en het volksfeest ter ere van Pelagius zijn de bekendste en vinden beide plaats in de maand augustus. Al met al genoeg redenen om tijdens uw vakantie in Istrië Novigrad even te bezoeken!

Over ons
Als eigenaren van Villa Travel zijn wij sinds 1999 succesvol actief als aanbieder/bemiddelaar bij verhuur van luxe vakantievilla’s met privé-zwembad op zonnige bestemmingen binnen en buiten Europa. De uitstekende ervaringen die wij in de loop der jaren hebben opgedaan met Kroatië hebben ons geïnspireerd om naast ons bedrijf Villa Travel de website Kroatië Villa te starten. Een website uitsluitend gericht op Kroatië, meer in het bijzonder Istrië.