07-09-2023
Kroatië vakantie

Een Kroatië vakantie? Ja, meer en meer mensen bezoeken jaarlijks dit prachtige vakantieland. En dat heeft natuurlijk zijn redenen: uitstekend te bereiken met de auto, een heerlijk klimaat, historische steden, uitstekend zwemwater in de blauwe zee en een prachtig groen achterland.

De meeste Nederlanders en Belgen gaan naar het noorden van Kroatië, de provincie Istrië. Hier vind je rustig zeewater, Venetiaanse stadjes, een prachtig landschap en een alleraardigste bevolking. Eén van de hoogtepunten van Istrië is het oude centrum van het kustplaatsje Rovinj. Het centrum ligt op een schiereiland, is autovrij en heeft talrijke smalle straatjes die als een soort doolhof door de stad lopen. Maar ook de steden Porec en Pula zijn zeker een bezoekje waard. Porec is ook de stad met de uitgaansmogelijkheden en is onder jongeren populair. En aan de oostkust vind je het gezellige Rabac en het mooie heuveldorp Labin. Aantrekkelijke steden meer in het zuiden, in de provincie Dalmatië, zijn Zadar, Trogir, Sibenik en natuurlijk Dubrovnik. Een top attractie zijn de Plitvice meren.

Het land, en vooral Istrië, is relatief goedkoop. Het huren van een appartement of vakantiewoning (met of zonder privé-zwembad) is veel aantrekkelijker geprijsd dan vergelijkbare accommodaties in andere Zuid-Europese landen als Frankrijk, Italië en Spanje. Ook het algemene prijspeil is lager dan de eerder genoemde vakantielanden. Niet alleen de dagelijkse boodschappen zijn voordeliger maar ook de kosten van een hapje eten of een ijsje zijn beter geprijsd.

Over ons
Als eigenaren van Villa Travel zijn wij sinds 1999 succesvol actief als aanbieder/bemiddelaar bij verhuur van luxe vakantievilla’s met privé-zwembad op zonnige bestemmingen binnen en buiten Europa. De uitstekende ervaringen die wij in de loop der jaren hebben opgedaan met Kroatië hebben ons geïnspireerd om naast ons bedrijf Villa Travel de website Kroatië Villa te starten. Een website uitsluitend gericht op Kroatië, meer in het bijzonder Istrië.