18-06-2018
Kroatië

Kroatië is een steeds populairder vakantieland aan het worden. Elk jaar ontvangt het meer toeristen. De bezoekers gaan vooral naar de regio’s Istrië en Dalmatië. Istrië, het noorden van Kroatië, is goed te bereiken met de auto vanuit Nederland, België en Duitsland en trekt daarom vooral toeristen uit deze landen. Maar de regio trekt ook relatief veel bezoekers uit de Scandinavische landen. Vanuit het zuiden van Duitsland en Oostenrijk is Dalmatië ook te bereiken met de auto en verder zijn er verschillende vakantievluchten naar Dalmatië. Zo vliegt Transavia op Dobrovnik en Split vanuit Nederland.

Voor de kust van Kvarner en Dalmatië liggen honderden eilanden. Naar de belangrijkste eilanden vertrekken met grote regelmaat veerboten vanuit meerdere plaatsen. De eilanden zijn dan ook zeer populair bij zeilers en andere watersportliefhebbers.

Het Balkanland is ook een fantastische bestemming voor gezinnen en families met kinderen. Door het mediterrane klimaat is er in de zomermaanden een aangename temperatuur. En de meeste strandjes bestaan uit kiezelsteentjes en daardoor is het water zo mooi blauw en helder.

Het land, en vooral Istrië, is relatief goedkoop. Het huren van een appartement of vakantiewoning (met of zonder privé-zwembad) is veel aantrekkelijker geprijsd dan vergelijkbare accommodaties in andere Zuid-Europese landen als Frankrijk, Italië en Spanje. Ook het algemene prijspeil is lager dan de eerder genoemde vakantielanden. Niet alleen de dagelijkse boodschappen zijn voordeliger maar ook de kosten van een hapje eten of een ijsje zijn beter geprijsd.

Over ons
Als eigenaren van Villa Travel zijn wij sinds 1999 succesvol actief als aanbieder/bemiddelaar bij verhuur van luxe vakantievilla’s met privé-zwembad op zonnige bestemmingen binnen en buiten Europa. De uitstekende ervaringen die wij in de loop der jaren hebben opgedaan met Kroatië hebben ons geïnspireerd om naast ons bedrijf Villa Travel de website Kroatië Villa te starten. Een website uitsluitend gericht op Kroatië, meer in het bijzonder Istrië.