02-10-2018
Klimaat Kroatië

Kroatië heeft 3 verschillende klimaatzones (klimaat Kroatie). Aan de kust een aangenaam mediterraan klimaat met een groot aantal zonuren per jaar. De zomers zijn er heet en droog en de winters zacht en vochtig. De temperatuur daalt iets als je verder naar het binnenland gaat, waar een gematigd landklimaat heerst. Op de toppen boven de 1200 meter kom je terecht in een frisse berglucht. Dat maakt het klimaat van Kroatië erg aantrekkelijk.

Veel klanten gaan naar Istrië en verblijven in de omgeving van Porec. De gemiddelde maximum temperatuur van Porec in de maanden juli en augustus is 28 graden Celsius. Met een gemiddeld aantal van 10 zonuren per dag. Ideaal dus!

Als je met de auto afreist dan rij je door Duitsland, daarna de Alpen over en hoe verder je van de bergen af naar het zuiden reist zul je merken dat het steeds een beetje warmer wordt (en vaak ook droger). De zomers in Istrië zijn lang en warm maar het wordt toch niet zo erg heet als in Dalmatië. De warme lucht uit het zuiden wordt vaak door een midden gebergte tegengehouden. Maar Istrië heeft ook een groen landschap en dat betekent dat het er ook regelmatig regent, vooral in de wintermaanden. Gelukkig valt er in de zomermaanden maar weinig regen zodat het werkelijk een ideale vakantiebestemming is. Elk jaar kiezen er ook meer mensen uit Nederland en België om hun vakantie in Kroatië door te brengen.

Over ons
Als eigenaren van Villa Travel zijn wij sinds 1999 succesvol actief als aanbieder/bemiddelaar bij verhuur van luxe vakantievilla’s met privé-zwembad op zonnige bestemmingen binnen en buiten Europa. De uitstekende ervaringen die wij in de loop der jaren hebben opgedaan met Kroatië hebben ons geïnspireerd om naast ons bedrijf Villa Travel de website Kroatië Villa te starten. Een website uitsluitend gericht op Kroatië, meer in het bijzonder Istrië.