25-06-2018
Fietsen in Kroatië

Fietsen in Kroatië en dan met name in Istrië is zeer populair. Dus als je op vakantie gaat naar Istrië neem vooral je racefiets of mountainbike mee. Maar het land is wellicht wat meer geschikt om met een mountainbike op pad te gaan dan met een hybride fiets. Er zijn veel onverharde weggetjes zowel landinwaarts als langs de kust.

Er is een uitgebreide website, Istria Bike, met informatie en routes die je kunt fietsen. Er zijn ruim 100 fietsroutes en je vind veel informatie over elke route. Je kunt selecteren op een regio in Istrië, de zwaarte van de route en de ondergrond van de wegen. Van elke route wordt aangegeven hoelang de route is, hoe zwaar de tocht wordt, de duur en het totale hoogteverschil wat je te wachten staat.

Het binnenland van Istrië is rustig. Je komt in het golvende landschap niet veel auto’s tegen en op de vaak onverharde landweggetjes is het heerlijk fietsen. Onderweg kun je even bijkomen in een konobe (taverne met eenvoudig eten voor een kleine prijs) voor een hapje en een drankje. Er zijn zelfs ‘bike hotels’ om het fietstoerisme te promoten en te stimuleren.

Wil je geen fietsen meenemen maar denk je erover om een fiets te huren dan zijn er talrijke mogelijkheden. In de grotere plaatsen zijn verschillende bedrijven actief waar je een fiets kunt huren. Kijk op de website van Istria Bike bij services.

Over ons
Als eigenaren van Villa Travel zijn wij sinds 1999 succesvol actief als aanbieder/bemiddelaar bij verhuur van luxe vakantievilla’s met privé-zwembad op zonnige bestemmingen binnen en buiten Europa. De uitstekende ervaringen die wij in de loop der jaren hebben opgedaan met Kroatië hebben ons geïnspireerd om naast ons bedrijf Villa Travel de website Kroatië Villa te starten. Een website uitsluitend gericht op Kroatië, meer in het bijzonder Istrië.